Eldningsförbud i Kalmar län

Från och med kl 12.00 den 10 juni råder eldningsförbud i Kalmar län.

Tillsammans bromsar vi smittspridningen av Covid-19

Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll ett omtänksamt avstånd till andra.

Information med anledning av Covid-19

Tillsammans hjälps vi åt att begränsa smittspridningen av Covid-19.

Från och med måndagen den 31 maj lättar Region Kalmar län på de striktare regionala rekommendationerna. Men tänk på att fortfarande:

  • använda munskydd när smitta konstaterats på din arbetsplats
  • hålla avstånd
  • begränsa nya nära kontakter
  • tvätta händerna ofta
  • stanna hemma och testa dig vid symptom
  • resa på ett smittsäkert sätt.

Nationella riktlinjer

På krisinformation.se hittar du myndigheternas information om Covid-19. Sedan den 14 december 2020 gäller skärpta nationella råd. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att göra det de kan för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider.

Evenemang OCH BESÖKSMÅL

Regeringen fattade den 27 mars 2020 beslut om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Den 24 november skärptes detta ytterligare och det tillåtna antalet personer begränsades till 8. Det finns också särskilda regler för serveringsställen.

Just nu är det svårt att hålla vår evenemangskalender uppdaterad, så vi reserverar oss för eventuella fel. För information om vad som gäller kring ett specifikt evenemang, kontakta arrangören.

Det är också vissa besöksmål som tillfälligt håller stängt på grund av pandemin. För aktuella öppettider, se besökmålens egna webbplatser.

e-tjänst: RAPPORTERA TRÄNGSEL

Vi måste hjälpas åt och hålla ett omtänksamt avstånd till varandra. Kalmar kommun har en e-tjänst där du kan berätta om du upplever att det är trångt någonstans.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar