Tillsammans bromsar vi smittspridningen av Covid-19.

Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll ett omtänksamt avstånd till andra.

Information med anledning av Covid-19

Tillsammans hjälps vi åt att begränsa smittspridningen av Covid-19.

Var noga med att följa myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor.

Regionala rekommendationer

Under perioden 24 april–30 maj gäller skärpta rekommendationer i Kalmar län. Smittskyddsläkaren rekommenderar:

  • allmänheten att begränsa sina sociala kontakter och inte träffa andra än dem man bor med utöver det som är nödvändigt i skolan eller på arbetsplatsen
  • allmänheten att inte anordna eller delta i arrangemang eller aktiviteter där människor samlas, till exempel middagar och fester, publik vid idrottsevenemang och firande av högtider
  • den som arbetar i en verksamhet med ett pågående utbrott av covid-19 att i så stor utsträckning som möjligt undvika att vistas i samhället under den tid utbrottet pågår
  • vuxna att inte träna tillsammans inomhus
  • ansvariga för träningsanläggningar att ytterligare begränsa möjligheterna för vuxna att samlas inomhus utöver vad pandemilagen kräver
  • kommunerna att hålla icke-nödvändig verksamhet som allmänheten har tillträde till stängd, med undantag för idrotts-, fritid- och kulturverksamhet för barn
  • användande av munskydd i vissa situationer (observera att munskydd inte ersätter övriga allmänna rekommendationer om att undvika nära kontakt och att hålla avstånd)

Nationella riktlinjer

På krisinformation.se hittar du myndigheternas information om Covid-19. Sedan den 14 december 2020 gäller skärpta nationella råd. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att göra det de kan för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider.

Evenemang OCH BESÖKSMÅL

Regeringen fattade den 27 mars 2020 beslut om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer. Den 24 november skärptes detta ytterligare och det tillåtna antalet personer begränsades till 8. Det finns också särskilda regler för serveringsställen.

Just nu är det svårt att hålla vår evenemangskalender uppdaterad, så vi reserverar oss för eventuella fel. För information om vad som gäller kring ett specifikt evenemang, kontakta arrangören.

Det är också vissa besöksmål som tillfälligt håller stängt på grund av pandemin. För aktuella öppettider, se besökmålens egna webbplatser.

e-tjänst: RAPPORTERA TRÄNGSEL

Vi måste hjälpas åt och hålla ett omtänksamt avstånd till varandra. Kalmar kommun har en e-tjänst där du kan berätta om du upplever att det är trångt någonstans.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar