Resa till Kalmar

Till Kalmar tar du dig enkelt med buss, tåg eller flyg. Kalmar Öland Airport ligger cirka 5 kilometer från stadskärnan.

tåg

Från Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn går flera dagliga avgångar till Kalmar via Kust till Kustbanan och Öresundstågen. Det finns också tågförbindelser med Karlskrona. Linköping trafikeras med Kustpilen som stannar i Blomstermåla, Högsby, Hultsfred och Vimmerby.

flyg

Kalmar Öland Airport ligger cirka 5 kilometer från centrum. Lokalbussen, linje 402, passerar flygplatsen var tjugonde minut.

Sträckan Kalmar–Stockholm trafikeras med flera avgångar åt båda håll.

Buss

Silverlinjen har direktbussar som tar dig från Stockholm till Kalmar och Öland. Flixbus är ett annat bussbolag som trafikerar mellan Stockholm och Kalmar. Fjärrbussarna stannar vid Kalmar Centralstation.
Nytt bolag har under 2023 även expressbusstrafik mot Stockholm och Arlanda. De heter Bus4you.

Med Kalmar länstrafik tar du dig enkelt runt inom Kalmar stad och i Kalmar län. Om du vill köpa din biljett ombord betalar du med betalkort eller busskort. Det går inte att betala sin resa kontant på bussen.

Cykel på bussen

Det finns möjlighet att i mån av plats och mot ett pristillägg ta med cykel på någon av länets regionbussar. Varje buss kan ta med två cyklar baktill – se bara till att ta med spännrem så du kan surra fast dem ordentligt.

Det är inte möjligt att ta med cykel på stadsbussarna.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB