Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Stadsvandring – Kvarnholmen ”Staden som flyttades”

  • 21 oktober 2021
  • 17.00 - 18.30
  • Kalmar, Kvarnholmen, Ölandskajen 9
  • Guidad tur
  • Historia

Följ med en av våra kunniga guider på en promenad på Kvarnholmen och lär dig mer om staden! Kvarnholmen är stadens hjärta. Här hittar vi en pulserande del av staden med butiker, restauranger och kaféer men även en mängd kulturbyggnader med spännande historia.

Kalmar flyttades på mitten av 1600-talet till ön Kvarnholmen. Staden var vid denna tid en av Sveriges viktigaste städer och befästes med en mur. Under promenaden kommer rester av muren att kunna beskådas. Bebyggelsen är varierande, imponerande byggnadsverk som Domkyrkan och Ångkvarnen blandas med charmiga små stugor på Kattrumpan och mer speciella byggnader som det gamla vattentornet och klapphuset.

Vandringen tar ca 1 timme och 30 minuter. Samling utanför Kalmar Turistcenter. Biljetter går också att köpa på plats samma dag som vandringen äger rum, senast 15 min innan start.

Vi hjälps åt att hålla avstånd!

Guidningarna görs med hjälp av guideutrustning för att du ska kunna höra bra samtidigt som du håller avstånd till andra i gruppen. Innan vandringen startar får du en mottagare att hänga runt halsen och med hjälp av hörlurar kan du lyssna på guiden. Räckvidden är lång, så det är lätt att hålla rätt avstånd utan att förlora ljudkvalitet. Ta gärna med egna hörlurar! (Trådade hörlurar 3,5 mm).

Pris:
Ordinarie - 100 kr
Barn 0-14 år - Följer med gratis utan biljett men kan ej garanteras ljudutrustning.
Biljetter kan ej återköpas.

Pris: 100 kr per person
BOKA HÄR

KONTAKT

Namn:

Kalmar Turistcenter