Ödeläggaren

  • 22 mars 2023
  • 19.00 - 21.30
  • Kalmar Teater, Larmtorget 1
  • Teater och nöje

En fängslande dramatisering av Christina Herrströms uppmärksammade bok.

En dag knackar det på Christinas dörr och där står en man hon är ytligt bekant med från kyrkan hon nyligen besökt med en vän. I handen har han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet i dörren kommer visa sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina kastats ut i fattigdom och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här? Titeln vittnar om den förödande kraft en människa kan ha på en annan människas liv. En berättelse om ont och gott, om mentala övergrepp och förnekelse. Om ett livsrum som krymper bit för bit.

Genom ett storartat skådespeleri får vi ta del av denna intrikata historia där dagboks-anteckningar och minnesbilder ger nycklar vi behöver för att förstå. På scen ser vi skådespelaren Maria Kulle, välkänd för en mängd älskade roller på teater, film, och tv, bland annat Fröken Frimans krig. Pjäsen bygger på en sann historia.

Vid frågor och eventuella allergier kontakta Martina Arbman Sundén, 0760-646238 eller martina.sunden@riksteatern.se. För att få en så smidig hantering kring fikat i pausen, ber vi vår publik att förboka fika på: bokning@teatervallen.se

Pris: Ordinarie pris 290 kr, scenpass 240 kr, ordinarie pris ungdom 170 kr, scenpass ungdom 130 kr
BOKA HÄR

KONTAKT

Namn:

Kalmar Teaterförening