Upzone Äventyrspark, höghöjdbana på Stensö.

Aktiviteter

I Kalmar finns det ett stort utbud av aktiviteter, både för barn och vuxna. Varför inte prova på någonting nytt?

Utomhus

Upzone äventyrspark

Upzones höghöjdsbana är vackert belägen på Stensö. I de robusta träden finns fem olika banor med varierande svårighetsgrad och en av dem vänder sig till barn som är från en meter långa och uppåt. Banorna består av olika plattformar som du ska ta dig mellan genom att klättra, svinga dig i nät och balansera på vajrar. Det finns också flera härliga linbanor som du kan kasta dig ut i.

FISKE

Tycker du om att fiska? I Kalmar finns det möjlighet att fritidsfiska både längs med kusten och i vattendrag. Längs kusten gäller fritt fiske med handredskap men i vattendragen behövs fiskekort. Fiskar du längs Kalmars kustlinje är gädda och abborre vanliga napp. Tar du dig däremot till sötvattenområden kan du genom flugfiske få en och annan fin ädelfisk. I Kalmar kan du fiska i delar av Hossmoån/Ljungbyån och Hagbyån, men också i Snärjebäcken och Halltorpsån.

Kalmar Golfklubb ligger norr om Kalmar, nära naturreservatet Horsö-Värsnäs.

Golfbanor

Kalmars golfbanor ligger i vacker natur- och kustmiljö. Kalmar Golfklubb norr om Kalmar erbjuder två 18-hålsbanor och Binga Golf söder om Kalmar en 9-håls Pay and Play-bana.

Hitta ut Kalmar

Orienteringsprojektet Hitta ut finns på plats under perioden 5 maj till 31 oktober. Med hjälp av en karta ger du dig ut i naturen och letar efter checkpoints som du sedan prickar av.

Minigolf

Om du vill spela minigolf utomhus och någorlunda centralt har du tre platser att välja på: Kalmar Parkgolf i Vänortsparken, Äventyrsgolf på First Camp Stensö och Kalmar Minigolfklubb på Ekudden.

Paddeltur längs Stensö kanal.

PADDLING

Varför inte upptäcka Kalmar från en annan vinkel? Kalmar är perfekt att utforska från vattenytan och många av de största sevärdheterna kan du faktiskt se från vattnet. På sommaren finns det flera ställen där du kan hyra kanot, kajak eller stand-up paddleboard (SUP). Det brukar också anordnas prova-på-kvällar och kurser i paddling för den som är nybörjare.

go kart

Kalmar Hyrkart är en utomhusbana för gokart och finns i Kläckeberga norr om Kalmar. Banan är med sina 1 013 meter den längsta banan i Kalmar- och Ölandsregionen och här kan du uppleva farter på upp till 80 kilometer i timmen. För att få köra måste man vara 140 centimeter lång.

SNORKLING

Är du nyfiken på det växt- och djurliv som döljer sig under vattenytan i Kalmarsund? Då kanske snorkelleden utanför badplatsen Flundran på Stensö är något för dig. Leden är öppen för alla och förutom växter har du chans att se gädda, ål, abborre, flundra, kantnål och räka.

Inomhus

padel och tennis

I regionen finns det många ställen där du kan spela tennis eller padel. Nedan hittar du några ställen som finns i centrum. Kalmar Tennisklubb har både inomhus- och utomhusbanor för tennis och erbjuder också tre utomhusbanor för padel. Inomhusbanor för padel finns i Kalmar Padel Arena och på Södra Padel. På Malkars Västra finns en singelbana för padel utomhus.

bowling

I Kalmar finns två platser där du kan bowla: Kalmar Superbowl i kvarteret Giraffen och Harrys Kalmar på Kvarnholmen.

Banan kalmar

Banan Kalmar erbjuder lasergame, blacklight minigolf, LaserSniper, shuffleboard, dart, pingis, biljard och arcadspel. Det går även att kombinera sin egen tre- eller femkamp.

Escape room

”The Mystery" är en spännande escape room-utmaning för mellan tre och sex personer. På max en timme ska ni ta er igenom klurigheter, dörrar, lönnfack och koder för att till slut lyckas ta er ut ur rummet.

Mer inspiration

8 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar