Vädervarning för kraftfullt snöfall och vind

SMHI har utfärdat en vädervarning för onsdagen 1 december för snö och vind, som kan ge stora störningar i trafiken samt elavbrott.

Tre tjejer står med sina cyklar intill vattnet på en stig och pratar.

Cykla

Föredrar du en rofylld cykelutflykt? Eller söker du kanske en adrenalinkick på tekniskt utmanande leder? Oavsett vilket kan Kalmar erbjuda den perfekta cykelupplevelsen.

mountainbike

snurrom bike park

Snurrom Bike Park är en cirka 4 kilometer lång mountainbikebana med hinder anpassade både för barn och vuxna. Cirka 3 kilometer är slingrande skogsstigar och 600 meter är anlagd teknikbana. Banan ligger vid Värsnäs där du även hittar Kalmar Golfklubb med restaurang, motionsspår, grillplatser och badplatser.

stensö, Södra utmarken och kalmar dämme

Dessa naturområden är populära för mountainbikecykling i Kalmar. Kring Stensö och Södra utmarken finns flera slingriga stigar i kuperad terräng med svårslagen utsikt över kusten och Västra sjön. Här går även Hansa Bygg Kalmar Grand Prix MTB-lopp.

Hagbynäs dirtbikebana

I närheten av Kalmar Dämme hittar du Hagbynäs dirtbikebana som lockar till äventyr och våghalsiga hopp. Dirtbikes brukar beskrivas som mountainbikes motsvarighet till BMX. Men det går förstås utmärkt att prova banan även om du inte har en dirtbike.

Cykelutflykt

Kalmarsundsleden

Kalmarsundsleden är en vacker natur- och kulturled som går från Slakmöre i norr till Bröms i söder. Cykelsträckningen är samma som vandringsleden med undantag för sträckor där det är svårt att ta sig fram med cykel. Cykelleden är inte skyltad, men finns markerad på kartan.

en tur norrut

Med dess slingrande landsvägar bland fält och ängar är Kläckeberga populärt bland cyklister. Området har en vacker kyrka och i närheten ligger gården Västerslät med lantkafé och gårdsbutik. Värsnäs är en halvö med vacker natur som ingår i naturreservatet Horsö-Värsnäs. Här finns möjlighet att grilla, vandra, bada och spela golf.

en tur söderut

Södermöre har flera natursköna vägar, gamla kyrkor och idylliska kustsamhällen att upptäcka. Ställ kosan söderut mot Hossmo. Härifrån kan du cykla längs kusten via Bottorp och ner till Hagby där Sveriges största rundkyrka finns. Eller tar du av mot Vassmolösa som erbjuder trevliga gårdsbutiker och lantkaféer.

här kan du hyra cykel

Mer inspiration

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar