Kattrumpans badbrygga med Varvsholmen i bakgrunden.

Bada

Vill du ha en lugn och avkopplande dag vid havet? Eller en fartfylld stranddag full av lek och aktivitet? I Kalmar finns gott om badplatser att välja bland och här berättar vi om några av dem. Vi tipsar också om ställen där du kan bada i pool.

Badplatser nära centrum

Kattrumpan

Precis i utkanten av Kalmars stadskärna ligger den populära badplatsen med det något annorlunda namnet - Kattrumpan. Här finns en sandstrand med brygga och ramp men också ett grönområde med lekplats. Badplatsen ligger vid Kalmars stadsmur vilket innebär många vindstilla platser på stranden. Det finns wc och dusch.

Kalmarsundsbadet

Med utsikt över Kalmarsund och Kalmar Slott, och med närhet till både centrum och grönområden, är Kalmarsundsbadet en uppskattad badplats. Här finns en 180 meter lång badbrygga och en långgrund badvik som inbjuder till långa dagar med hink och spade. För dig som föredrar gräs framför sand finns också en stor gräsmatta att slå sig ned på. Det finns wc och dusch.

Långviken

Ungefär 1,5 kilometer söder om stadskärnan ligger Långvikens badplats med sina små vikar och bryggor. För den våghalsiga finns ett hopptorn längst ut på badplatsen, där du kan välja att hoppa från 5 meter, 7,5 meter eller 10 meter. I anslutning till stranden finns även beachvolleyplan, basketplan, utomhusgym, klättervägg och annat kul för den som vill göra något annat mellan doppen. Det finns wc och dusch.

Stensö Flundran

I det vackra naturområdet Stensö, cirka 2,5 kilometer söder om stadskärnan, finns badplatsen Stensö Flundran som är omsluten av vacker natur. Badplatsen ligger vid ett campingområde där du har tillgång till butik, restaurang, minigolfbana, lekplats och motionsspår. Badplatsen har både sandstrand och bryggor. Utanför strandkanten går även en snorkelled för den som vill utforska växt- och djurlivet i Kalmarsund. Det finns wc och dusch.

Vågbrytarbadet

Vid Elevatorkajen mitt i centrala Kalmar, där bland annat Kalmarsalen och Kalmar läns museum ligger, finns en vågbrytare. Vågbrytaren har utrustats med en badbrygga och är idag en populär plats att ta ett dopp på. Badar du här får du dessutom uppleva en av Kalmars finaste sandbottnar.

Norrlidsbadet

Ungefär 6 kilometer norr om Kalmar, vid Norrliden, hittar du den populära badplatsen Norrlidsbadet. Här finns en 80 meter långa brygga och en sandstrand. Intill badplatsen finns dessutom grillplats, motionsspår, dusch och WC.

Badplatser utanför centrum

Värsnäs

I det härliga naturområdet Värsnäs finns en badplats med bryggor och en sandstrand. I övrigt finns gräsytor att slå sig ned på. Här finns även WC och i närheten ett motionsspår. Du hittar badplatsen cirka 8 kilometer norr om centrum, nära Kalmar Golfklubb.

Ekö

Belägen cirka 10 kilometer söder om Kalmars stadskärna hittar du Ekö badplats. Här finns bryggor och en sandstrand. Vid badplatsen finns även dusch, WC och grillplats.

Rafshagen

Denna badplats ligger vid ett campingområde och har bryggor, sand och gräs. På området finns dusch, WC, båt- och kanotuthyrning, kiosk, bangolf och lekplats. Du hittar badplatsen på Rafshagsudden, cirka 15 kilometer norr om centrum.

Vita sand

Vita sand är en populär badplats med en stor sandstrand på ett campingområde. Här finns en av kommunens längsta badbryggor, en brygga på 160 meter. Kiosk, lekplats, minigolfbana, volleybollplan och WC finns också på området. Stranden ligger belägen cirka 20 kilometer söder om centrum.

Äventyrsbad och pooler

ÄVENTYRSBADET

Om du föredrar poolen framför havet finns ett äventyrsbad mitt i centrala Kalmar. Här hittar du inomhuspooler med vattenrutchkana, vågmaskin, klättervägg, vattenbomb och olika vattenleksaker. Det finns även två motionsbassänger för dig som vill motionssimma. Vill du ha en avslappnande stund finns dessutom en separat relaxavdelning med tillgång till bubbelpool samt ång- och torrbastu.

PÅRYDSBADET

Vill du bada i en utomhuspool finns det i Påryd, cirka 30 kilometer utanför Kalmar. Där hittar du både en större tempererad utomhuspool och en mindre bassäng för de allra minsta. Omkring poolerna finns stora grönområden och det finns dessutom en kiosk om du behöver fylla på med energi mellan baden.

Mer inspiration

5 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar