Vintage och second hand

När du handlar vintage och second hand skapar du inte bara din egen unika stil, det är också bra för både plånboken och miljön. Här berättar vi om några ställen där du kan fynda second hand i Kalmar.

Folks interiör

På Folks interiör hittar du skandinaviska designklassiker, retromöbler och andra dekorativa föremål från 1900-talet och framåt. Fokus ligger på produkter av hög kvalitét, säregenhet, skönhet och hållbarhet. Butiken ligger på Bragegatan 1 i Kalmar.

Retrofarstun

Retrofarstun är en butik med fokus på retro, design, kuriosa och antikt. Butiken ligger på Ölandsgatan 14, mitt i centrala Kalmar.

Busfrö nytt & bytt

Busfrö Nytt & Bytt är en modern och färgglad second hand-butik där du kan fynda både barn- och damkläder men också inredning, spel och mycket annat. Du hittar butiken centralt på Kaggensgatan 25.

Lindra second hand

Kalmar har två Lindrabutiker som erbjuder allt från möbler, böcker och textilier till kläder och roliga leksaker. En av butikerna ligger vid Södercentrum cirka 1,5 kilometer söder om stadskärnan. Den andra hittar du på Larmgatan mitt i Kalmars stadskärna.

Kalmar Stadsmission Second Hand

Kalmar Stadsmission driver en second hand-butik, där du kan hitta möbler, prylar, kläder och mycket annat. Samtidigt som du kan fynda något unikt är du med och bidrar till Stadsmissionens arbete. Butiken är belägen på Amerikavägen cirka 6 kilometer norr om centrum.

Kupan, Röda Korset Second Hand

Kupan är en second hand-butik där du kan fynda allt mellan himmel och jord. Det finns även ett kafé för dig som vill ta en fikapaus. Du hittar butiken på Perstorpsvägen i Oxhagen, nära kvarteret Giraffen.

hossmo gård loppis

På Hossmo gård finns förutom ett lantkafé även en loppis som är öppen lördagar och söndagar. Vissa dagar arrangeras bakluckeloppis på gården. Hossmo gård ligger cirka en mil söder om Kalmar längs med gamla E22 mellan Rinkabyholm och Ljungbyholm.

Mer inspiration

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar