Marikas bästa tips för en aktiv dag

Marika spelar boule

Kombinationen boule och bubbelpool är perfekt tycker Marika Axén.

Vet du inte riktigt vad du ska hitta på när du besöker Kalmar? Följ med Marika Axén under en fartfylld eftermiddag. Hon hinner med allt från att spela boule till att klättra i Kalmars höghöjdsbana.

Artikeln är en del av ett betalt samarbete, men det är Marika själv som har valt vilka platser och aktiviteter hon vill tipsa om. Det är också Marika som står bakom text och bilder i artikeln.

Marika står precis utanför padelbanan

Okej hörrni. Ni har önskat att få lite fler tips på vad man kan hitta på för roliga aktiviteter när man kommer till världens vackraste stad, Kalmar, och så klart ska jag bjussa på mina bästa tips. Första stoppet för dagen blir på den sprillans nya padelarenan Vamos (banor bokas via Playtomic).

En tallrik med laxsallad

Hit åker man dock inte enbart för att spela padel utan du kan droppa förbi när som helst för att även avnjuta god mat i restaurangen som är byggd så att man kan sitta och äta och kolla på alla matcher nere i hallen samtidigt. Love it! Hamburgarna i restaurangen är to die for men mitt tips är någon av de matiga och superfräscha salladerna. YUM!

En grupp människor står framför en del av höghögsbanan.

Uppvärmda efter padeln och mätta efter den goda lunchen på Vamos tar vi bilen ner till Stensö och höghöjdsbanan Upzone. Skitkul rent ut sagt! Duktiga instruktörer och rolig bana. Webbplatsen har jättebra information så kika in där för att boka dina tider.

Fiskestugor mot en blå himmel med vita moln

Från Stensö styr vi sedan kosan till fots in mot Kalmar via det vackra fiskeläget och vidare förbi Kalmars mysigaste gröna oas, Krusenstiernska gården, som är en välbevarad stadsträdgård från 1800-talet. Här kan man även fika i deras kafé där de gör fika på det som finns i trädgården. Jamen ni hör ju mysfaktorn!

Marika sitter på en badtunna och håller ett glas juice i handen

Fem minuters gångpromenad senare är V och jag framme vid dagens sista stopp, Slottshotellet. Kalmars charmigaste hotell som ligger längs med den lummiga slottsallén ett stenkast från Kalmar Slott. Hit går man för det mysiga läget, den exceptionellt bra servicen och den fantastiskt goda maten. Nytt för säsongen är även den nybyggda boulebanan och spabaden. Man måste ju bara älska konceptet boule och bubbel. Och tänk inte på att du behöver släpa med dig handduk för i priset ingår badrock, tofflor och handduk. Perfekt!

En tallrik med fisk på en bädd av grönsaker

Dagen avslutas med middag (rödingen var to die for!) på hotellets mysiga stenlagda innergård. Det blir inte så mycket bättre än så!

Välkommen till min vackra stad!

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar