5 tips på grillplatser vid havet

Visst är det härligt att ge sig ut i naturen och laga sin mat över öppen eld? För dig som samtidigt vill ha utsikt över havet kommer här några tips på havsnära grillplatser.

  • Stensö är en naturskön halvö som bjuder på flera fint belägna grillplatser vid vattnet. Välj själv om du vill grilla med utsikt över Kalmarsund eller Västra sjöns små öar och kanaler.
  • Svinö har med sin närhet till Ölandsbron grillplatser med en minst sagt häftig utsikt. Här är du omgiven av fin natur samtidigt som du kan se bilarna köra över Ölandsbron och båtarna passera i Kalmarsund.
  • Värsnäs, som är beläget cirka 10 kilometer norr om centrala Kalmar, är en halvö där du verkligen kan känna naturens lugn. Omringad av vacker skog och med utsikt över Kalmarsund är det en utmärkt plats för en grillutflykt.
  • Kalmarsundsparken kan du besöka om du vill grilla med utsikt över både Kalmarsund och Kalmar Slott. Här finns också ett stort grönområde för dig som vill ägna dig åt kubb, fotboll eller någon annan rolig lek under utflykten.
  • Långviken har flera mysiga grillplatser med utsikt över Kalmarsund. Grillplatserna är omgivna av träd som ger vindskydd och i närheten finns möjlighet att bada eller utmana varandra på en volleyball- eller basketmatch.

Mer inspiration

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar