6 tips på restauranger i historisk miljö

Kalmar är en stad med en lång och spännande historia. Vill du äta i någon av Kalmars allra äldsta byggnader kommer här några tips på restauranger i historisk anda.

  • Slottsrestaurangen hittar du i ståtliga Kalmar Slott som har anor från 1100-talet. Här serveras mat med nordiska smaker där säsongsbaserade och lokala råvaror är i fokus. Det finns även ett hembakat kafésortiment för den fikasugna.
  • Källaren Kronan ligger i källarvalven under två av Kvarnholmens äldsta byggnader från 1660-talet. Källaren har renoverats med omsorg för att behålla sin historiska prägel. Här kan du njuta av vällagad mat med inspiration från historiska menyer.
  • Rosenlundska Källaren är en restaurang och bar som ligger i Kalmars äldsta stenhus från 1650-talet. På menyn erbjuds riktiga klassiker blandat med spännande smaker. Råvarorna är i största mån svenska och säsongsbaserade.
  • Västerport Bar & Bistro ligger i den gamla stadsmuren från 1600-talet och har, förutom den inbjudande lokalen inuti muren, även en mysig uteservering. Stora delar av sortimentet består av produkter från lokala samarbetspartners.
  • FF:s bar och ett litet kök är beläget i den historiska stadsmuren från 1600-talet. Lokalen består av häftiga valv där vintagemöbler tillsammans med en dämpad belysning ger platsen en mysig atmosfär. På menyn finns klassisk pubmat med inspiration från olika europeiska kök.
  • Stufvenäs Gästgifveri söder om Kalmar är beläget längs med Kalmarund. Huvudbyggnaden härstammar från 1798 och byggdes av Carl Mannerskantz. I restaurangen serveras traditionell och genuin mat i modern tappning. Menyerna anpassas efter säsong med fokus på svenska och lokala råvaror.

Mer inspiration

Kalmars restauranger

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar