4 tips på klassiska konditorier

På Holmgrens konditori finns massor av läckra bakverk.

För dig som älskar bakverk, kakor och fikabröd i alla dess former finns det flera konditorier att besöka i Kalmar. Här tipsar vi om fyra klassiska Kalmarkonditorier.

  • Holmgrens konditori ligger mitt på det populära shoppingstråket i Kalmar och är med över 150 år på nacken ett riktigt klassiskt Kalmarkonditori. Här finns ett brett sortiment av bland annat bakelser, fikabröd, kakor och smörgåsar.
  • Conditori König är ett traditionellt konditori som erbjuder allt från småkakor och bakelser till bröd av olika slag. Läget vid Stortorget gör att du har utsikt mot domkyrkan och flera andra vackra byggnader.
  • Konditori Fiesta hittar du nära Larmtorget mitt i centrala Kalmar. För den fikasugna finns ett stort utbud sötsaker men det finns också smörgåsar, pajer och sallader för den som vill äta en lättare lunch.
  • Ekelunds konditori är ett mysigt litet konditori som är beläget på Esplanaden, omkring 10 minuters promenad från stadskärnan. Här finns kakor, bakelser, tårtor och bröd men också färdiga smörgåsar och sallader.

Mer inspiration

Kalmars kaféer

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar