10 tips i sommar

Kvällsbild på domkyrkan och en scen med ett stort publikhav framför.

I Kalmar finns det mycket att uppleva året runt. Här har vi listat några av sommarens höjdpunkter.

  • Sköna dagar vid stranden. Oavsett om du vill ha lugn och ro eller fart och aktivitet har du många fina badplatser att välja bland. Om du besöker Kalmarsundsbadet i juli kan du också kolla in de gigantiska skulpturerna som skapas under sandskulpturfestivalen.
  • Vackra turer på vattnet. På sommaren kan du paddla kanot eller kajak både i stadskärnan och längs den långa kuststräckan. Du kan även följa med på en guidad tur med Kalmarflundran eller ta cykelfärjan över till Öland.
  • Teater under bar himmel. I Krusenstiernska gården kan du se föreställningen Bäddat för Trubbel med bland annat Thomas Petersson, Anki Albertsson och Tobias Persson i rollerna. Runt om på olika platser i Kalmar spelas också roliga familjeföreställningar.
  • Konserter i massor. Sommaren 2022 gästas vi bland annat av Lars Winnerbäck. Du kan också uppleva Kalmar Stadsfest, Musik på Larmtorget, Musik i Stadsparken med mera.
  • Fartfyllda idrottsevenemang. Under sommaren kan du uppleva allt från löplopp, cykellopp och hinderbanelopp till Karting-SM, Guldagility och Swedish Beach Tour i beachvolley. Dessutom kommer Kalmars omtyckta Ironmanevenemang tillbaka.
  • Spännande museibesök. I Kalmar finns det alltid gott om utställningar att se, både på besöksmålen och i de mindre konstgallerierna. Några av sommarens nyheter är Kalmar Slotts utställning om stjärnreportern Ester Blenda Nordström, Kalmar konstmuseums utställning om barn-tv och Kalmar läns museums utställning Stig på som handlar om människan genom tiderna. Det är också säsongsöppet på A World of Dinosaurs.
  • Roliga barnaktiviteter på besöksmålen. På sommaren flyttar konstmuseet ut sitt konstlabb i Stadsparken. På Kalmar Slott kan du uppleva Barnens Slott och på länsmuseet finns familjeutställningen Superkronan.
  • Härliga aktiviteter i naturen. I och omkring Kalmar finns det många natursköna platser att besöka. Varför inte haka på orienteringsaktiviteten Hitta ut? Eller göra en cykelutflykt? Det finns flera utflyktsguider som hjälper dig att hitta alla guldkorn. Om du vågar kan du också klättra bland trädtopparna i höghöjdsbanan på Stensö.
  • En rundresa bland gårdsbutiker och lantkaféer. I närheten av Kalmar finns det flera mysiga lantkaféer att besöka. Det finns också många gårdsbutiker att stanna till vid om du vill köpa delikatesser från regionen.
  • Mysiga måltider utomhus. Kalmars kaféer och restauranger har härliga uteserveringar för dig som vill njuta av god restaurangmat. Du kan också välja att köpa takeaway och istället breda ut en picknickfilt i någon av stadens parker.

Mer inspiration

8 Tips
10 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar