Tillsammans bromsar vi smittspridningen av Covid-19

Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll ett omtänksamt avstånd till andra.

10 tips i sommar

I Kalmar finns det mycket att uppleva året runt. Här har vi listat några saker vi ser fram emot i sommar.

  • Sköna dagar vid stranden. Oavsett om du vill ha lugn och ro eller fart och aktivitet har du många fina badplatser att välja bland. Glöm inte att välja en där det är lätt att hålla avstånd.
  • Vackra turer på vattnet. I Kalmar kan du paddla kanot eller kajak både i stadskärnan och längs den långa kuststräckan. Du kan även följa med på en guidad tur med Kalmarflundran eller ta cykelfärjan över till Öland.
  • Äventyrliga aktiviteter. I sommar har du möjlighet att testa allt från snorkling till stand up paddle board. På Stensö kan du dessutom svinga dig mellan träden i en höghöjdsbana och på A World of Dinosaurs kan du komma nära naturtrogna dinosaurier.
  • Guidade vandringar i historiska Kalmar. Under sommaren anordnas flera guidade turer som ger dig chans att få veta mer om Kalmars spännande historia. Det finns också flera intressanta turer som du kan gå på egen hand.
  • Härliga utflykter i naturen. Det finns många natursköna platser att besöka. Varför inte haka på orienteringsaktiviteten Hitta ut? Eller göra en cykelutflykt? Det finns flera nya utflyktsguider som hjälper dig att hitta alla guldkorn.
  • Mysiga måltider utomhus. Kalmars kaféer och restauranger har härliga uteserveringar för dig som vill njuta av god restaurangmat. Du kan också välja att köpa takeaway och istället breda ut en picknickfilt i någon av stadens parker.
  • Roliga barnaktiviteter på besöksmålen. På sommaren flyttar konstmuseet ut sitt konstlabb i Stadsparken. På Kalmar Slott kan du uppleva VasaLeken och på länsmuseet finns utställningen Superkronan.
  • En rundresa bland gårdsbutiker och lantkaféer. I närheten av Kalmar finns flera mysiga lantkaféer att besöka. Det finns också många gårdsbutiker att stanna till vid om du vill köpa traktens delikatesser.
  • Spännande konst. I sommar kan du bland annat se Erik Johanssons fantastiska fotokonst på Kalmar Slott och utställningen Havet på Kalmar konstmuseum. I juli kan du också se häftiga sandskulpturer.
  • Besök i rofyllda trädgårdar. I Gamla stan ligger Krusenstiernska gården där du både kan njuta av god fika och härlig blomsterprakt. Du behöver inte gå långt för att upptäcka ytterligare en vacker trädgårdsmiljö. Strax intill har en ny rosenträdgård planterats.

Mer inspiration

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar