10 tips i höst

Två personer promenerar. I bakgrunden syns höstfärgade träd.

Det finns flera intressanta promenadslingor som du kan gå på egen hand.

I Kalmar finns det mycket att uppleva året runt. Här har vi listat några saker vi ser fram emot på hösten.

  • Promenader i vackra höstfärger. Varför inte passa på att gå en stadsvandring på egen hand? Det finns flera promenadslingor att välja bland och en av dem går genom Kalmars vackra parker.
  • Härliga höstutflykter i naturen. Packa med dig en matsäck och ge dig sedan ut med cykeln eller till fots. I Kalmar finns det många natursköna platser att besöka och vid flera av dem finns det grillplatser. Kanske har du turen att hitta ett riktigt bra svampställe?
  • Att hitta fler checkpoints. Tillhör du dem som fastnat för aktiviteten Hitta ut? Ända fram till den 31 oktober kan du leta efter checkpoints i Kalmar.
  • Kusliga vandringar och evenemang. På hösten finns det flera kusliga vandringar att följa med på, både i stadskärnan och inne i Kalmar Slott.
  • Besök i gårdsbutiker. I skördetider är det mysigt att besöka traktens gårdsbutiker och njuta av god mat som är i säsong. Missa inte skördedagen som anordnas i Krusenstiernska gården på hösten.
  • Underhållning av olika slag. På flera scener runt om i Kalmar kan du uppleva musik, humor och teater. En vecka på hösten hålls också kulturfestivalen Ljus på kultur. Håll koll på evenemangskalendern, så att du inte missar någonting.
  • Löplopp och andra idrottsevenemang. Kalmar erbjuder löplopp under stora delar av året och hösten är inget undantag. Du kan också se allsvensk fotboll på Guldfågeln Arena och i Kifab Arena spelas innebandy i Svenska Superligan. Från och med 2023 har Kalmar också ett lag i Svenska Basketligan.
  • Besök i museer och konstgallerier. Både Kalmar konstmuseum och Kalmar läns museum öppnar regelbundet nya utställningar. En höjdpunkt är Sydosten United som öppnar på konstmuseet den 15 oktober. A World of Dinosaurs har helgöppet till och med den 31 oktober och utställningen Ester Blenda! visas på Kalmar Slott till och med den 6 november.
  • Matupplevelser i massor. På hösten är det mysigt att slå sig ned inne i ett mysigt kafé eller att njuta av goda middagar på restaurang. Håll också utkik efter olika matevenemang som anordnas.
  • Långsamma helgmorgnar. Visst är det skönt att sova lite längre och starta dagen med hotellfrukost eller brunch? Om du vill lyxa till det lite extra väljer du kanske att boka in dig på ett spa.

Mer inspiration

9 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar