10 tips i höst

Två personer promenerar. I bakgrunden syns höstfärgade träd.

Det finns flera intressanta promenadslingor som du kan gå på egen hand.

I Kalmar finns det mycket att uppleva året runt. Här har vi listat några saker vi ser fram emot på hösten.

  • Vandringar i vackra höstfärger. Varför inte passa på att gå en stadsvandring på egen hand? Det finns flera promenadslingor att välja bland och en av dem går genom Kalmars vackra parker.
  • Promenader i historiska kvarter. I Kalmar kan du också uppleva historiens vingslag under din promenad. Vad sägs om att strosa på stadsmuren och blicka ned över stan? Ett annat tips är att besöka gränderna i Gamla stan, där du kan se fina hus från 1700- och 1800-talen.
  • Besök i museer och konstgallerier. Både Kalmar konstmuseum och Kalmar läns museum öppnar nya utställningar med jämna mellanrum. En höjdpunkt är Sydosten United som öppnar på konstmuseet den 15 oktober. A World of Dinosaurs har helgöppet till och med den 31 oktober och utställningen Ester Blenda! visas på Kalmar Slott till och med den 6 november.
  • Kusliga vandringar och evenemang. På hösten finns det flera kusliga vandringar att följa med på, både i stadskärnan och inne i Kalmar Slott. Du kan också lyssna på spännande ljudberättelser om Kalmars historia.
  • Besök i gårdsbutiker. I skördetider är det mysigt att besöka traktens gårdsbutiker och njuta av god mat som är i säsong. Missa inte evenemanget Smaka på Kalmar län den 17–18 september, då du kan upptäcka gårdsbutiker och lokala mathantverkare. Du kan också besöka skördedagen i Krusenstiernska gården den 8 oktober.
  • Underhållning av olika slag. På flera scener runt om i Kalmar kan du uppleva musik, humor och teater. I höst kan du bland annat uppleva konserter med Newkid, Sven-Ingvars och Melissa Horn i Kalmarsalen och mellan den 28 oktober och 6 november hålls festivalen Ljus på kultur. Håll koll på evenemangskalendern, så att du inte missar någonting.
  • Löplopp och andra idrottsevenemang. Kalmar erbjuder löplopp under stora delar av året och hösten är inget undantag. I höst kan du dessutom se Sveriges damlandslag i handboll spela en landskamp den 28 oktober. Som vanligt kan du också se allsvensk fotboll på Guldfågeln Arena och innebandy i Svenska Superligan i Kifab Arena. Från och med 2023 har Kalmar också ett lag i Svenska Basketligan.
  • Matupplevelser i massor. I Kalmar finns det många mysiga kaféer och restauranger att slå sig ned på. Flera av dem är dessutom omnämnda i White Guide.
  • Härliga aktiviteter i naturen. I och omkring Kalmar finns det många natursköna platser att besöka. Kanske väljer du att göra en cykelutflykt? Eller att gå en runda på golfbanan? Om du vågar kan du också klättra bland trädtopparna i en höghöjdsbana.
  • Långsamma helgmorgnar. Visst är det skönt att sova lite längre och starta dagen med hotellfrukost eller brunch? Om du vill lyxa till det lite extra väljer du kanske att boka in dig på ett spa.

Mer inspiration

9 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar