Vädervarning för kraftfullt snöfall och vind

SMHI har utfärdat en vädervarning för onsdagen 1 december för snö och vind, som kan ge stora störningar i trafiken samt elavbrott.

8 tips på julmarknader

Flera rader med röda kanderade äpplen.

Under adventsveckorna anordnas flera julmarknader i Kalmarregionen.

Veckorna före jul finns det flera charmiga julmarknader att besöka i Kalmarregionen. Här kommer några tips.

  • Den 20–21 november är det julmarknad på Villa Famiglia strax söder om Kalmar. Marknaden hålls både i ladan och utomhus, och du kan bland annat handla delikatesser, hembakat, choklad, julpynt och hantverk.
  • Den 25–28 november hålls den stämningsfulla julmässan på Kalmar Slott. Här hittar du bland annat Sveriges bästa smeder, ljusstöpare, halmslöjdare och textilare. Dessutom finns en välfylld matbod, där småskaliga mattillverkare säljer julens delikatesser.
  • Samma helg, det vill säga den 27–28 november, är det julskyltning i city och du kommer att kunna träffa tomten, gå tipspromenad, åka häst och vagn med mera. Dessutom anordnar Lions sin årliga julmarknad på Larmtorget. Det blir underhållning från scenen båda dagarna och på söndagen kl. 15 tänder Duran och Mollan Larmtorgets julgran.
  • Den 26–28 november kan du också besöka en julmarknad på Slottshotellet, som ligger granne med slottet och Stadsparken. Vid allén och inne på hotellets innegård kommer du att hitta hantverk och delikatesser.
  • Den 4 december är det julmarknad på Västerslät, en gård som ligger norr om Kalmar. Här kan du hitta både gårdens egna produkter och produkter från andra leverantörer.
  • Den 5 december hålls Lions traditionella julmarknad på Skälby. Här kan du handla hantverk, lyssna på julsånger och träffa tomten.
  • Den 10–12 december är det premiär för Kalmar Julmarknad. Under tre dagar fylls stadskärnan av utställare av olika slag. Du kommer att hitta allt från slöjd och design till delikatesser.
  • Den 12 december bjuder Kalmar Golfklubb in till Julmarknadspromenad och tipsrunda. Det blir en mysig promenad längs Kalmarsund upplyst av marschaller och juleljus med traditionella julmarknadsstånd.

Mer inspiration

10 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar