5 fiskeplatser i Kalmar

Kanal med grönskande träd och buskar på båda sidor.

Tycker du om att fiska? I Kalmar finns det möjlighet att fritidsfiska både längs med kusten och i vattendrag. Här tipsar vi om några omtyckta fiskeplatser i Kalmar. Tänk på att fiskekort kan behövas!

  • Snärjebäcken. Kalmar Sportfiskeklubb driver Snärjebäckens fiskevatten norr om Kalmar. Här planteras regnbågslax under större delen av året. Här finns också mört, gädda och abborre även om dessa är lite mer sällsynta än regnbågslaxen.
  • Ljungbyån och Hossmoån. Fisket sträcker sig från Ljungbyåns mynning upp till Ljungbyholms samhälle. Här samsas flugfiskare, spinnfiskare och metare. Åarna har en bred artrikedom. Abborre, mört, gädda och brax är några vanliga fisksorter.
  • Nedre Hagbyåns fiskevårdsområde. Hagbyån har en mängd olika fiskarter. Här vandrar karpfisk som id, mört och brax upp på våren för att leka. Gäddan och abborren leker på den nedre sträckan närmast kusten och havsöring vandrar upp på hösten och leker vid Loverslund och Igelösa kvarn.
  • Hultsby Sportfiskeanläggning. Hit kan grupper komma för en heldag med fiske och friluftsliv. På området finns fyra dammar att fiska i samt möjlighet till övernattning. Det är regnbågslax som går att fiska i dammarna och den bästa tiden för fiske är vår och höst.
  • Kalmar Camping. På Rafshagsudden kan du fiska från både land och båt. Campingen hyr även ut kanoter och roddbåtar som lämpar sig bra för fiske.
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar