9 tips på aktiviteter utomhus

Två personer spelar padel.

I Kalmar finns det ett stort utbud av aktiviteter för dig som vill spendera tid utomhus. Varför inte prova på någonting nytt?

  • Padel är en populär sport och i Kalmar finns det många banor att välja bland. Du hittar din bana via de vanliga bokningsapparna.
  • Fiska kan du göra både längs med kusten och i vattendrag. Längs med kustlinjen i Kalmar gäller fritt fiske med handredskap. Vill du fiska vid ett vattendrag behöver du skaffa ett fiskekort.
  • Golfbanorna i Kalmar ligger i vacker natur- och kustmiljö. Kalmar Golfklubb norr om Kalmar erbjuder två 18-hålsbanor och Binga Golf söder om Kalmar en 9-håls Pay and Play-bana.
  • Upzone Äventyrspark är belägen på Stensö och här finns fem olika höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad. Banorna består av olika plattformar som du ska ta dig mellan genom att klättra, svinga dig i nät och balansera på vajrar. Det finns också flera härliga linbanor.
  • Hittaut Kalmar är ett orienteringsprojekt som går att uppleva under perioden maj till oktober. Med hjälp av en karta ger du dig ut i naturen och letar efter checkpoints som du sedan prickar av.
  • Go kart erbjuds på Kalmar Hyrkart i Kläckeberga norr om Kalmar. Utomhusbanan är med sina 1 013 meter den längsta banan i Kalmar- och Ölandsregionen och här kan du uppleva farter på upp till 80 kilometer i timmen. För att få köra måste man vara 140 cm lång.
  • Paddling är en given aktivitet för dig som vill upptäcka Kalmar från vattnet. Hyr en kanot, kajak eller SUP och välj om du vill paddla på kanalerna bland Kalmars många sevärdheter eller om du vill njuta av vacker natur längs kustlinjen utanför stadskärnan.
  • Minigolf kan du spela centralt i Kalmar på tre olika platser: Kalmar Parkgolf i Vänortsparken, Äventyrsgolf på First Camp Stensö och Kalmar Minigolfklubb på Ekudden. Minigolfbanorna är säsongsöppna.
  • Snorkla kan du göra på Stensö om du är du nyfiken på det växt- och djurliv som döljer sig under vattenytan i Kalmarsund. Det finns en snorkelled utanför badplatsen Flundran. Följ bojarna längs leden och håll utkik efter informationsskyltarna som berättar om djur och växter.

Öppettiderna varierar över året, så kolla alltid aktörernas webbplatser för att få veta vad som gäller just nu.

Mer information

5 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB