7 tips på julmarknader

Flera rader med röda kanderade äpplen.

Under adventsveckorna anordnas flera julmarknader i Kalmarregionen.

Veckorna före jul finns det flera charmiga julmarknader att besöka i Kalmarregionen. Här kommer några tips.

  • Den 19 november arrangerar Dörby-Kläckeberga hembygdsförening en julmarknad vid hembygdsgården i Smedby. Det blir bland annat försäljning av hantverk och hembygdsböcker. Kaffeservering finns också.
  • Samma dag, den 19 november, kan du även besöka en mindre julmarknad i Norra Förlösa. Där serveras varma juliga drycker, hemkokta delikatesser och goda tilltugg. Det finns även försäljning av handgjorda snickerier och julgodis.
  • Den 24–27 november hålls den stämningsfulla julmässan på Kalmar Slott. Här hittar du bland annat Sveriges bästa smeder, ljusstöpare, halmslöjdare och textilare. Dessutom finns en välfylld matbod, där småskaliga mattillverkare säljer julens delikatesser.
  • Samma helg, det vill säga den 26–27 november, är det julskyltning i city och du kommer att kunna träffa tomten, gå en stadsvandring, åka häst och vagn med mera. Dessutom anordnar Lions sin årliga julmarknad på Larmtorget på söndagen. Det blir även underhållning med Duran och Mollan.
  • Den 3 december är det julmarknad på Västerslät, en gård som ligger norr om Kalmar. Här kan du hitta både gårdens egna produkter och produkter från andra leverantörer.
  • Den 4 december hålls Lions traditionella julmarknad på Skälby. Här kan du handla hantverk, lyssna på julsånger och träffa tomten.
  • Den 10–11 december är det dags för Kalmar Julmarknad. Under helgen fylls stadskärnan av utställare av olika slag, främst på Stortorget och området kring Jordbroporten. Du kommer att hitta allt från slöjd och design till delikatesser.

Mer inspiration

10 Tips
10 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar