5 tips på julmarknader

Flera rader med röda kanderade äpplen.

Under adventsveckorna anordnas flera julmarknader i Kalmarregionen.

Veckorna före jul finns det flera charmiga julmarknader att besöka i Kalmarregionen. Här kommer några tips.

  • Julmässan på Kalmar Slott är en av Sveriges mest stämningsfulla julmarknader och äger rum den 30 november–3 december. Här möter du några av landets bästa smeder, ljusstöpare, halmslöjdare och textilare. Det finns också en välfylld matbod där du kan köpa julens delikatesser. Passa även på att titta in i den vackra Slottskyrkan där du kan lyssna på musik.
  • Samma helg, närmare bestämt söndagen den 3 december, är det julskyltning i city och Lions bjuder in till julmarknad på Larmtorget. Barnens favoriter Duran & Mollan kommer att tända granen på Larmtorget och det finns chans att träffa tomten eller att åka häst och vagn. Du kan också se en hundparad som går genom stan.
  • Den 9–10 december är det dags för Kalmar Julmarknad. Under helgen fylls stadskärnan av utställare av olika slag, främst på Stortorget och området kring Jordbroporten. Du kommer att hitta allt från slöjd och design till delikatesser. På lördagen kommer stan att fyllas av extra många tomtar. Då går nämligen Rotary Tomterace!
  • Den 10 december hålls Lions traditionella julmarknad på Skälby. Här kan du handla hantverk, lyssna på julsånger och träffa tomten.
  • Det anordnas också flera mindre julmarknader på olika platser runt om i Kalmar, till exempel i Västerslät Gårdsbutik. Håll utkik!

Mer inspiration

6 Tips
10 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB