Eldningsförbud i Kalmar län

Från och med kl 12.00 den 10 juni råder eldningsförbud i Kalmar län.

Tillsammans bromsar vi smittspridningen av Covid-19

Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll ett omtänksamt avstånd till andra.

Ställplatser Kalmar gästhamn

Kommer du till Kalmar med husbil? Här finns populära ställplatser mitt i stan, intill Kalmar Gästhamn och Kalmar Turistcenter.

På Ölandskajen finns det 13 ställplatser under perioden maj–september och 7 platser från oktober till december. Platserna går inte att förboka.

Som gäst på våra ställplatser har du tillgång till servicebyggnad med dusch, wc, bastu och tvättmöjligheter. Avgiften är 220 kronor per dygn och betalas på turistcenter eller till våra gästhamnsvärdar. El och trådlöst internet ingår i avgiften.

Under högsäsong finns bemanning på plats kl. 07.00–21.00. Vid ankomst när turistcenter är stängt kontaktar du vår jourservice, telefonnummer finns vid entrédörren.

  • Påfyllning av färskvatten kan under perioden maj–september göras vid anvisad plats intill kajen i gästhamnen.
  • Vid ställplatserna på Svinö (Ölandsbrons fäste på Kalmarsidan) finns wc och möjlighet att tömma latrin (ej gråvatten) maj–september.
  • Vid rastplatsen Kalmar Dämme finns en tömningsstation för latrin och gråvatten maj–september. Du kan även fylla på dricksvatten här.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Stefan Johnson