Tillsammans bromsar vi smittspridningen av Covid-19.

Tänk på att följa myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll ett omtänksamt avstånd till andra.

Kalmar Turistcenter

På Kalmar Turistcenter arbetar vi för att ditt besök i Kalmar ska bli så bra som möjligt. Vi finns mitt i stan, intill Kalmar Gästhamn, men du kan också kontakta oss via telefon, e-post eller chatt.

På grund av pandemin håller Kalmar Turistcenter just nu stängt för besök. Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig via telefon, e-post eller chatt. Du når oss måndag-fredag kl 9-17 samt lördagar kl 10-15.

Till Kalmar Turistcenter kan du vända dig om du vill veta mer om upplevelser i och omkring Kalmar. Vi kan också hjälpa till med bokningar av olika slag och i vår butik hittar du fina Kalmar- och Sverigeprodukter.

Verksamheten är kontantfri så hos oss betalar du med kort eller via Swish.

  • Inspiration och information om Kalmar och Kalmarregionen. Vi har även informationsmaterial från andra delar av Sverige.
  • Förmedling av boende – oavsett om du vill bo på hotell, vandrarhem, bed & breakfast eller camping.
  • Bokning av guide till stadsvandringar och rundturer i området. Vi kan också ge förslag på turer för grupper.
  • Försäljning av biljetter till olika evenemang, till exempel stadsvandringar, båtturer med Kalmarflundran och föreläsningar på Kalmar Slott.
  • Försäljning av souvenirer, kartor och böcker. Hos oss kan du också köpa Kulturarvskortet, Guldhäftet och Ängöls presentkort.
  • Mottagandeservice för fritidsbåtar i Kalmar Gästhamn. Vi erbjuder också ställplatser för husbilar.
  • Gratis utlåning av Free Wheel. Kalmar är en gammal och vacker stad men inte alltid så lätt att ta sig fram i. Om du är rullstolsburen kan ett Free Wheel underlätta för dig.

Observera att Kalmar Turistcenter just nu håller stängt för besök men att det går bra att höra av sig via telefon, mejl eller chatt. Du når oss måndag - fredag kl 9-17 samt lördagar
kl 10-15.

Januari till april
måndag–fredag, kl. 10.00–17.00

Maj till september
måndag–fredag, kl. 09.00–17.00
lördag, kl. 10.00–15.00

Juni till augusti
måndag–fredag, kl. 09.00–18.00
lördag–söndag, kl. 10.00–15.00
midsommarafton, kl. 09.00–13.00
midsommardagen, kl. 12.00–16.00

Oktober till december
måndag–fredag, kl. 10.00–14.00

Stängt eller avvikande öppettider:
Nyårsdagen, Trettondag jul, Långfredagen, Annandag påsk, 1 maj, Kristi Himmelfärdsdag, Nationaldagen 6 juni, Midsommarafton, Midsommardagen, Julafton, Juldagen, Annandag jul, Nyårsafton.

Har du en fråga?

Välkommen att kontakta oss via formuläret.
Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar