Marika går på spökvandring

Marika Axén står framför slottet och pekar mot det.

Marika Axén på väg in till slottets spökvandring.

När höstmörkret sänker sig brukar det finnas flera kusliga vandringar att följa med på i Kalmar. Här kan du läsa om Marika Axéns upplevelser när hon och sambon Viktor gick en spökvandring på Kalmar Slott.

Artikeln är en del av ett betalt samarbete, men det är Marika själv som står bakom text och bilder i artikeln.

Vägen upp till Kalmar Slott i mörker. På håll syns några personer som går genom porten.

Ok. Om någon skulle säga till dig att besöka Kalmar Slott en sen kväll i mörkaste november, när slottet är heeeelt nedsläckt, så när som på ett par ledlampor längs med muren, och att du ska gå allra, allra, aaaaaallra längst ner i en av de gamla fängelsehålorna, vad skulle du gjort då?! Skulle du ha sagt att jag är galen eller sagt – var bokar jag biljett?!

Jag gjorde (dumt nog) det sista. Jag har bott i Kalmar i större delen av mitt liv och jag har varit i och runt om Kalmar Slott ett hundratal gånger genom livet. Och ja, det spökar där. Och ja, du känner av det även om du inte är en sådan person som tror på spöken. Trust me!

När du går genom slottets mörka salar och postejer får du möta historien om en människas förfärliga öde. Ett öde som är baserat på verkliga händelser, så bara tanken på att besöka slottets spökrunda fick mig att få rysningar. Men vem minns en fegis och så vidare...

Tre personer går i mörkret genom valvet vid ingången till Kalmar Slott.

Vandringen var proffsigt gjord och jag var skiträdd från att jag gick över vallgraven in på slottets område till det att jag låste upp min bil och satte mig i trygghet. Fem av fem spöken får vandringen Ur mörkrets skuggor av både mig och Viktor. Hua säger jag bara.

Ett tips! Vad du än gör, så lyssna inte på Spöktimman-podd veckan innan du ska gå på spökvandringen och läs helst inte på om Kalmar Slott innan vandringen. Jag gjorde ju såklart båda och jag både blundade och höll för öronen större delen av vandringen... Jag längtar dock redan till nästa års vandring. Jag säger bara boka!

Spökvandringarna är ett årligen återkommande evenemang på Kalmar Slott.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB