Marikas bästa tips för en dag på stan

Marika Axén sitter på en parkbänk mitt i stan. Ovanför bänken finns en skylt med budskapet Ta en paus.

Marika Axén tar en paus på en av parkbänkarna på Kvarnholmen.

Planerar du för en dag på stan? Här tipsar Marika Axén om några av sina favoriter bland Kalmars butiker, kaféer och restauranger.

Artikeln är en del av ett betalt samarbete, men det är Marika själv som har valt vilka platser hon vill tipsa om. Det är också Marika som står bakom text och bilder i artikeln.

Butikens ingång. Bredvid dörren står en blomma och en byrå i retrostil.

Idag ska ni få hänga med mig på mina bästa shoppingtips inne i Kalmar city. Jag har valt ut mina favoriter som ni inte får missa.

Dagens första stopp blir på Parelle, Kalmars äldsta skönhetsbutik. Här hittar du noga utvalda produkter för både honom och henne. Varför inte boka en massage, manikyr eller skönhetsbehandling när du är här på semester?

Ägaren till Johannas Choklad håller fram en glass.

Fiken är många längs med stadens gator och torg. Gillar du choklad och hemgjord glass så styr du kosan mot Johannas Choklad. Johanna är konnässör inom området och med galet mycket kärlek till choklad hittar du här handgjorda praliner, chokladbräck och desserter som är to die for. Och glassen!? Ja, du kan inte ha varit Kalmar utan att ha smakat denna hemmagjorda glass. Just saying!

Butik med kläder. Butiksinnehavaren viker ihop ett klädesplagg.

Vägg i vägg med Johannas choklad ligger House of Carlander och i detta ”hus” hittar ni allt från stans snyggaste inredning, kläder, skor (de är specialister inom löparskor, våtdräkter, swimrun, löparkläder, cykelkläder och triathlon. Och ja, de har även padelutrustning). Allt snyggt samlat under samma tak och en helt unik butik med noga utvalda produkter.

Ett stenkast härifrån hittar ni Valdi. Stans charmigaste guldsmedsbutik där du hittar de där personliga smyckena och gåvorna. Här inne är det fokus på det personliga mötet och kärleken till smycken!

Butik med kläder. Butiksinnehavaren viker ihop ett klädesplagg.

Vi strosar vidare längs med kullerstensgatorna och in på Selvage. Hit går de som gillar och är ute efter riktigt coola märkeskläder, lyxiga herrkläder, streetwear och lifestyle. Här inne hittar du även galet coola coffeetable-böcker, unika solbrillor och andra detaljer till både dig och ditt hem.

En servitör är på väg att servera en tallrik med mat. Bakom kassan står en annan servitör.

Ja, jag vet! Shopping gör en hungrig! Och visst finns det många bra lunchställen inne i city men jag vill ändå tipsa er om att ta er till fots (det tar tio minuter från citykärnan) ut till Varvsholmen och till Slipkajen. Utsikt över vattnet, servicen är klanderfri och öppenhjärtig och maten är gjord med kärlek till de lokala råvarorna. Hamburgarna är galet goda men även dagens lunch är alltid en tiopoängare!

Del av Kalmar domkyrka mot en blå himmel.

Psssst... Ni får bara inte missa att gå förbi Kalmar domkyrka som är så vacker och mäktig!

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB