Marikas bästa tips för en regnig dag

Bild

Kalmar Slott är perfekt att besöka under en regnig dag, tycker Marika Axén.

Besöker du Kalmar en regnig dag? Här tipsar Marika Axén om vad du kan passa på att uppleva.

Artikeln är en del av ett betalt samarbete, men det är Marika själv som har valt vilka platser hon vill tipsa om. Det är också Marika som står bakom text och bilder i artikeln.

Marika Axén tittar på tavlor inne i Kalmar läns museum.

– Välkommen till Kalmar! Världens vackraste stad (förvisso rätt partisk här) och utnämnd till Årets sommarstad flera år i rad. Att det finns massor av saker att hitta på och njuta av när solen lyser råder det inga som helst tvivel om, men vad gör man när man inte har vädret med sig när man är här? Idag ska jag visa mina smultronställen dit man går när vädergudarna inte visar sig från sin bästa sida.

– Första stoppet för dagen är Kalmar läns museum där du bland annat hittar utställningar om Regalskeppet Kronan, Superkronan, Sandby Borg och Jenny Nyström. Här vill man gå länge! Jättespännande och intressant!

Marika Axén framför dörren till Hamnkaféets gula byggnad.

– Med paraplyet i ett stadigt grepp går vi sedan vidare längs med hamnen och ett par hundra meter längre fram gör vi dagens andra stopp – Hamnkaféet, det söta lilla gula kaféet med utsikt över Kalmarsund. Hit går man om man vill ha genuinitet på riktigt. För här ser det exakt likadant ut som när kaféet öppnade 1914. Hembakat fika och stans godaste räkmacka hittar ni här.

Marika Axén tittar på tavlor inne i en stor sal med betongväggar inne i konstmuseet.

– Fortfarande till fots beger vi oss genom stadskärnan och vidare genom Stadsparken och in på konstmuseet. Jag kan handen på hjärtat säga att det är första gången jag var här. Och jag säger bara wow – missa inte!

Marika Axén tittar på en stor tavla med Erik Johanssons fotokonst.

– Nu går vi vidare till Kalmar Slott – Kalmars stolthet! Utsikten är magnifik och tidens vingslag går som en rysning över kroppen bara genom att befinna sig på den här platsen. Ett tips är att kika in i Slottsbutiken som har jättesnygg inredning och riktigt bra presentartiklar – du kommer att bli förvånad!

Pizza med räkor, dill och majonnäs.

– Lunchdags! Stans godaste pizzor hittar man på Kallskänken. Låt dig inte skrämmas av det konstiga namnet ”Smörgåstårtepizza”, för namnet till trots så är den en dröm för den som gillar prästost, parmesan, handskalade räkor, majonnäs och dill.

– Så nu vet du vad du ska hitta på om du kommer till Kalmar och regnet öser ner. Varmt välkommen till min vackra stad!

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB