4 tips på mysiga handelsträdgårdar

Att besöka en handelsträdgård är mysigt oavsett om du behöver nya växter eller bara vill strosa runt bland vacker grönska. Omkring Kalmar hittar du flera unika handelsträdgårdar som är värda ett besök.

  • Ängsbackens Handelsträdgård är ett smultronställe i Förlösa, omkring 13 kilometer norr om Kalmar. Här hittar du många olika växter och trädgårdstillbehör i en avkopplande miljö. Det finns också ett kafé som serverar hembakat.
  • Blomster & Trädgård ligger i Ljungbyholm, strax söder om Kalmar, och erbjuder ett växthus och en utomhusavdelning med växter av alla de slag. Det finns också en butik som säljer tillbehör och inredningsdetaljer.
  • Villa Famiglia är en medelhavsinspirerad trädgård i utkanten av Vassmolösa. Här kan du förutom växter köpa möbler, krukor och annan inredning. Du kan dessutom slå dig ned i den rogivande trädgården för en bit mat eller fika.
  • Solhöjdens Handelsträdgård hittar du i Läckeby norr om Kalmar. I växthusen finns ett stort utbud egenodlade blommor av olika sorter.

Öppettiderna varierar över året, så kolla alltid handelsträdgårdarnas webbplatser för att få veta vad som gäller just nu.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar