Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Stadsvandringar för frontpersonal

Nyfiken på Kalmars historia? Under en stadsvandring i Kalmar får du både lära dig "sådant du borde veta" och lite annorlunda anektoder!

Sommaren 2024 är du som jobbar inom besöksnäringen i Kalmar välkommen att följa med på någon av de stadsvandringar som anordnas av Kalmar Turistcenter – helt gratis.

Det finns två olika vandringar att välja mellan, och de pågår mellan 26 juni och 7 augusti. Du anmälar dig till ett önskat datum och kan följa med i mån av plats.

Kvarnholmen – Staden som flyttades

På den här vandringen kommer du bland annat att få se rester av stadsmuren, imponerande byggnader som Kalmar domkyrka och Ångkvarnen, charmiga små stugor på Kattrumpan och unika hus som det gamla vattentornet och klapphuset. Det samtidigt som du får höra om historiska händelser och spännande livsöden som utspelat sig här.

Gamla stan – Staden som beravdes

På den här vandringen får veta mer om hur staden intill slottet växte fram och varför den senare begravdes. En och annan skröna om hus och personer kan du också förvänta dig medan du går genom platser som Stadsparken, Gamla kyrkogården och Krusenstiernska gården.

Anmälan

Anmälan skickas till info@kalmar.com. Ange namn, arbetsplats och önskemål om datum.

Är vandringen fullbokad sedan tidigare kommer vi be dig välja ett annat datum. Annars får du en bekräftelse som du visar upp för guiden på plats.

Om ni är flera personer från samma arbetsplats som vill följa med är vi tacksamma om ni vill skicka en samlad anmälan!

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB