En sida för dig som möter Kalmars besökare

Jobbar du inom besöksnäringen i Kalmar och är en av dem som våra besökare möter under sitt besök? Då är den här sidan för dig!

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer i Kalmarområdet och få både information och inspiration som hjälper dig att maximera ditt värdskap.

Nyheter

Här kan du läsa om nyheter och sådant som är på gång i Kalmar.

2024-05-30: Nu är det dags för årets första Musik på Larmtorget

Sex lördagar under för- och sensommaren kan du uppleva gratiskonserter på Larmtorget. Vid premiären 1 juni står Lia Larsson på scen och hon följs av Eric Gadd, Junie, Lisa Ajax, Timo Räisänen och Staffan Hellstrand.

2024-05-29: Kalmar kajak har NY ägare nu öppnar Kalmar by sea upp sin uthyrning

Tidigare i vår meddelades att Kalmar Kajak bytt ägare. Nu heter verksamheten Kamar By Sea och drivs av Kalmarbon Arnel Vuckic.

Den 31 maj är det premiär för uthyrningen som erbjuder en- och tvåmannakajaker, kanadensare och SUPar. Du kan också boka in dig på en nybörjarkurs, guidad tur eller ett företagsevent.

2024-05-20: missa inte sommarens stadsvandringar!

Ett bra tips för att lära känna Kalmar och stadens historia är att följa med på en guidad stadsvandring. Några av sommarens stadsvandringar är:

  • Gamla Stan - Staden som begravdes
  • Kvarnholmen - Staden som flyttades
  • Stadsvandring i 1600-talets Kalmar
  • Lär känna Kalmars mathistoria
  • Parkvandringar (olika varianter)

2024-05-18: Kalmar läns museum öppnar ny utställning Borgarnas ö

Den 8 juni 2024 är det premiär för en ny utställning på Kalmar läns museum, Borgarnas ö.

Utforska mystiken och historien bakom Ölands fornborgar i denna unika utställningsserie som sammanfaller med 60-årsjubileet av det historiska ögonblicket då arkeologer för första gången började gräva ut Eketorps borg.

2024-05-27: invigning av Skärgårdsparken Kalmars "nyaste" fRILUFTSområde

Mellan Stensö och Boholmarna hittar du Skärgårdsparken - ett härligt friluftsområde med dämmen, kullar, hagar och skog. Området har utvecklats de senaste åren med bland annat nya MTB- och vandringsslingor, Naturens Hus, naturlek, paviljonger och en hundrastgård.

Den 8 juni kl. 11-15 invigs området med prova-på-aktiviteter, tipspromenad, grillning och mycket mer.

2024-05-11: pop-up park med foodtrucks intar kalmar gästhamn

Just nu pågår ett flerårigt renoveringsarbete på Ölandskajen. I mitten av juni pausas däremot arbetet och lämnar plats åt en pop up-park med foodtrucks och härliga sittytor. Under sommaren kommer det med andra ord att bli en härlig plats att njuta av båtlivet och havsbrisen på.

2024-05-09: CykelFärjan Dessi har premiär

Ett härligt vår- och sommartecken är att cykelfärjan Dessi har premiär! Mellan den 9 maj och 15 september kan du åka med färjan mellan Kalmar och Färjestaden. Det är ett bra tips för de som planerar en cykeltur på Öland eller bara vill ta en båttur över sundet.

2024-04-18: Stadsfestens program är släppt!

Carola, Medina, Smash Into Pieces, Lisa Ekdahl, Avantgardet och RIX FM Festival. Det är några av akterna vi kommer att få uppleva under Kalmar Stadsfest 2024, som äger rum den 8–10 augusti.

Under tre dagar fylls Kalmars scener med musik, teater, dans och roliga aktiviteter. Stadskärnans butiker, kaféer och restauranger får sällskap av matvagnar och marknadsstånd, och i Stadsparken dukas en internationell matmarknad fram.

Kommande evenemang

Oj, så mycket roligt som är på gång i Kalmar! Här är fyra tipslistor som lyfter några av de evenemang vi ser extra mycket fram emot just nu.

10 Tips
10 Tips
10 Tips
6 Tips

Vill du se fler evenemang? Spana in vår evenemangskalender!

Tips till besökaren

Vill du ha förslag på upplevelser att tipsa besökare om? Här hittar du några olika tipslistor med inspiration på vad som finns att uppleva i Kalmar.

7 Tips
8 Tips
10 Tips
6 Tips

Lär dig mer

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB