Upptäck Kalmar med guide

Vill du veta mer om Kalmars historia och om de platser och sevärdheter som finns här? Följ med på en stadsvandring eller en båttur. Det finns flera olika guidade turer att välja bland.

Historisk stadsvandring med guide

Du kan välja mellan två historiska stadsvandringar, som båda utgår från Kalmar Turistcenter. Turen "Staden som flyttades" går på Kvarnholmen som är Kalmars nuvarande stadskärna och turen "Staden som begravdes" går i Gamla stan. Turen tar cirka en och en halv timme.

Stadsvandringarna återkommer sommaren 2024. Datum släpps längre fram.

Guidad båttur med kalmarflundran

Följ med på en guidad tur i stadens kanaler och upptäck Kalmar från ett annat håll. Njut av utsikten och naturen samtidigt som du får veta mer om alla intressanta platser.

Båtturerna återkommer sommaren 2024. Datum släpps längre fram.

Parkvandringar

Vill du veta mer om Kalmars vackra träd, Stadsparken, Kalmar Rosenträdgård eller någon annan av Kvarnholmens parker? Vid några tillfällen i sommar anordnar Kalmar kommun vandringar genom stadens grönskande oaser tillsammans med någon av Kalmars stadsträdgårdsmästare eller landskapsarkitekter.

Parkvandringarna återkommer sommaren 2024. Datum släpps längre fram.

Guidade temavandringar

Kalmar läns museum, Temavandringar och Visit Kalmar Öland erbjuder historiska stadsvandringar med olika teman. Du kan bland annat besöka Kvarnholmen i höstens mörker och lära känna Kalmars mathistoria.

Fler guidade turer

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB