Upptäck Kalmar med guide

Vill du veta mer om Kalmars historia och om de platser och sevärdheter som finns här? Följ med på en stadsvandring eller en båttur. Det finns flera olika guidade turer att välja bland.

Historisk stadsvandring med guide

Du kan välja mellan två historiska stadsvandringar, som båda utgår från Kalmar Turistcenter. Turen Staden som flyttades går på Kvarnholmen som är Kalmars nuvarande stadskärna och turen Staden som begravdes går i Gamla stan. Båda vandringarna tar cirka en och en halv timme.

Guidad båttur med Kalmarflundran

På sommaren kan du följa med på en guidad båttur i Kalmars kanaler. Njut av utsikten och naturen samtidigt som du får veta mer om alla sevärdheter.

utflykt till grimskär

Följ med på en av de populära båtturerna till ön Grimskär och få en glimt av hur livet för den stationerade besättningen var i den gamla minstationen.

Guidade temavandringar

Kalmar läns museum, Temavandringar och Visit Kalmar Öland erbjuder historiska stadsvandringar med olika teman. Du kan bland annat besöka Kvarnholmen i höstens mörker och lära känna Kalmars mathistoria.

parkvandringar

Vill du veta mer om Kalmars vackra träd, Stadsparken, Kalmar Rosenträdgård eller någon annan av Kvarnholmens parker? Vid några tillfällen i sommar kan du följa med på en vandring genom stadens grönskande oaser tillsammans med Kalmars stadsträdgårdsmästare eller en av kommunens landskapsarkitekter.

Fler guidade turer

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar