Helena Elm och två barn promenerar framför Skälby 4H-gård.

Helena Elm besöker gärna Skälby 4H-gård tillsammans med sin familj.

Helenas bästa Kalmartips

Matskribenten och influencern Helena Elm står bakom bloggen Bara en kaka till, där hon skriver om allt från matrecept till familjeliv.

Helena bor på Öland tillsammans med sin familj, men har också många favoritplatser i Kalmar. Här har vi samlat några av hennes bästa tips.

Artiklarna är en del av ett betalt samarbete, men det är Helena själv som har valt vad hon vill tipsa om. Det är också Helena som står bakom text och bilder.

Helena syns genom ett fönster när hon sitter på ett kafé med en kopp kaffe i handen

Helenas favoritkaféer

Fikasugen? Helena Elm har alltid älskat att fika, något som namnet på hennes blogg "Bara en kaka till" skvallrar om. Här tipsar hon om fem av sina favoritkaféer i Kalmar.

Tre personer strosar i en park, omgivna av färgglada blommor.

Helenas tips för en vårhelg i Kalmar

Är du intresserad av konst och kultur? Vill du ha tips på vad du kan hitta på i Kalmar nu i vår? Följ med Helena Elm när hon tillbringar en härlig vårhelg i Kalmar tillsammans med sin mamma och syster.

Två leende personer står och tittar på koppar. I förgrunden syns pärlhyacinter.

Planerar du en Kalmarhelg med en kompis? Eller bor du kanske i Kalmar och väntar besök av släkt och vänner? Här delar Helena Elm med sig av sina bästa tips.

Helena och Olida leder sina cyklar under ett rosablommande träd.

Helenas tips för en cykelutflykt

I Kalmar finns det mycket att uppleva inom promenad- och cykelavstånd. Här får du följa med Helena Elm och väninnan Ólida på en cykelutflykt. De hinner med allt från att se slottets nya utställning till att strosa i Stensö fiskeläge.

Tre personer sitter i en gammaldags soffa och fikar.

Helenas tips för en utflykt med familjen

Planerar du en utflykt med hela familjen? Här berättar Helena om två platser hennes familj gärna besöker: Skälby 4H-gård och Kalmar läns museum.

Helena och Olida står inne i en gårdsbutik och tittar på grönsaker.

Helenas tips för en sensommarutflykt

Visst är sensommaren en härlig tid för utflykter! Värmen dröjer sig kvar och i gårdsbutikerna fylls det på med nyskördade grönsaker. Här kan du följa med Helena och väninnan Ólida när de besöker några av Kalmars guldkorn.

Helena och Marija promenerar på en gata omgiven av träd med höstfärgade löv.

Helena tips för en höstutflykt

Vill du ha tips på butiker, kaféer och gallerier att besöka? Och på härliga kvarter att promenera i? Följ med Helena Elm och hennes väninna Marija när de gör en höstutflykt i Kalmar.

Helena Elm går och bär två kassar. Den är kväll och bakom henne syns julbelysning.

Helenas tips i adventstider

Visst är det härligt med en dag på stan i adventstider? Här delar Helena med sig av sina bästa tips.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB