Man i friluftskläder klättrar över en stätta i skogen.

Vandra

Visst är det härligt att ge sig ut i naturen? Här berättar vi om fyra fina leder som är perfekta när du vill vandra eller bara ta det lugnt och njuta av stillheten i skog och mark.

Kalmarsundsleden

Kalmarsundsleden är en vacker vandringsled med varierad natur. Den sträcker sig över tre kommuner – Kalmar, Mönsterås och Torsås – och är sammanlagt 200 kilometer lång. Leden går fram på gamla landsvägar, byvägar och järnvägsbanvallar. Du passerar både badplatser och sevärdheter längs vägen.

Ljungbyleden

När du vandrar längs Ljungbyån upplever du både natur och kultur. Ljungbyleden är 2,5 kilometer lång och i anslutning till den finns ett elljusspår. I närheten finns också naturreservatet Prästängen och strövområdet Krankelösaholm, där du kan se rester av en gammal borganläggning.

Östra Sigfridsleden

Östra Sigfridsleden är en 30 kilometer lång pilgrimsled som startar vid Hagbyån i Södermöre och slutar i Källebäcksmåla väster om Kalmar. Längs leden får du uppleva både kust och skogslandskap. Även djurlivet är rikt. Kanske får du se både tamboskap och vilda djur?

Linnéslingan

Linnéslingan är en natur- och kulturslinga på cirka en mil som sträcker sig mellan Linnéuniversitetet och Stensö udde. Längs vägen passerar du flera kulturhistoriska platser och får uppleva en omväxlande natur.

Mer inspiration

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar