10 tips i höst

Färgstark konst projiceras på väggarna och i förgrunden syns siluetten av två personer

Monet & Friends Alive visas på Kalmar Slott till och med den 5 november.

I Kalmar finns det mycket att uppleva året runt. Här har vi listat några saker vi ser fram emot i höst.

  • Besök i museer och konstgallerier. I Kalmar finns det alltid gott om utställningar att se, både på besöksmålen och i de mindre konstgallerierna. I höst är det sista chansen att se utställningen Monet & Friends Alive, som visas på Kalmar Slott till och med den 5 november.
  • Promenader i historiska kvarter. I Kalmar kan du uppleva historiens vingslag under din promenad. Vad sägs om att strosa på stadsmuren och blicka ned över stan? Ett annat tips är att besöka gränderna i Gamla stan, där du kan se fina hus från 1700- och 1800-talen.
  • Matupplevelser i massor. I Kalmar finns det många mysiga kaféer och restauranger att slå sig ned på. Flera av dem är dessutom omnämnda i White Guide.
  • Besök i gårdsbutiker. I skördetider är det mysigt att besöka traktens gårdsbutiker och njuta av god mat som är i säsong. Det brukar också anordnas evenemang av olika slag, till exempel Matrundan den 9–10 september och Skördedagen i Krusenstiernska gården den 7 oktober.
  • Kusliga vandringar och evenemang. På hösten finns det flera kusliga vandringar att följa med på, både i stadskärnan och inne i Kalmar Slott. Du kan också lyssna på spännande ljudberättelser om Kalmars historia.
  • Underhållning av olika slag. På flera scener runt om i Kalmar kan du uppleva musik, humor och teater. Darin, Lars Winnerbäck, Nour El Refai, Lill Lindfors, Robert Gustafsson och Edvin Törnblom är några av de akter som gästar Kalmar i höst. Du kan också uppleva kulturfestivalen Ljus på kultur mellan den 28 oktober och 5 november. Håll koll på evenemangskalendern, så att du inte missar någonting.
  • Löplopp och andra idrottsevenemang. Kalmar erbjuder löplopp under stora delar av året. Som vanligt kan du också se allsvensk fotboll på Guldfågeln Arena och innebandy i Svenska Superligan i SBB Arena.
  • Vandringar i vackra höstfärger. Varför inte passa på att gå en stadsvandring på egen hand? Det finns flera promenadslingor att välja bland och en av dem går genom Kalmars vackra parker.
  • Härliga aktiviteter i naturen. I och omkring Kalmar finns det många natursköna platser att besöka. Kanske väljer du att göra en cykelutflykt? Eller att gå en runda på golfbanan? Om du vågar kan du också klättra bland trädtopparna i en höghöjdsbana.
  • Långsamma helgmorgnar. Visst är det skönt att sova lite längre och starta dagen med hotellfrukost eller brunch? Om du vill lyxa till det lite extra väljer du kanske att boka in dig på ett spa.

Mer inspiration

9 Tips
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: Destination Kalmar AB